WAAROM JE EEN GEZICHTSMASKER ZOU MOETEN DRAGEN

We weten dat het coronavirus vaak wordt verspreid tussen mensen die in nauw contact staan met elkaar (minder dan zes meter van elkaar verwijderd). We weten ook dat COVID-19 zich verspreidt via ademhalingsdruppels of kleine deeltjes die worden uitgedreven wanneer een besmette persoon hoest, niest, zingt, praat of ademt. mondkapje zijn belangrijk omdat ze bescherming bieden, niet alleen voor onszelf maar ook voor de mensen om ons heen. 

Volgens infectiespecialist Kristin Englund, MD, fungeren gezichtsmaskers als barrière voor ademhalingsdruppels. “Of je nu hoest en de druppels in de binnenkant van je eigen mondkapje vangen, of als je in de buurt bent van iemand anders die hoest en hun druppels raken de buitenkant van je mondkapje – het beschermt beide mensen,” zegt Dr. Englund. 

Was altijd je handen voordat je je mondkapje opdoet. Als je het mondkapje wel opdoet, wil je het over je neus en mond doen en ervoor zorgen dat het goed vastzit onder je kin. Pas de riemen of oorlussen aan als dat nodig is om ervoor te zorgen dat uw mondkapje goed passen.

medisch-mondkapje.nl

dgmondmasker.nl