EULOGY EN BEGRAFENIS

Een lofrede is een toespraak die wordt gehouden tijdens een begrafenis of herdenkingsdienst waarin de overledene wordt geprezen. Voor sommigen kan het geven van een lofrede te pijnlijk zijn, vooral als de dood onverwacht was of de overledene erg jong is. In dergelijke gevallen kan een familievriend de lofrede uitspreken in plaats van een familielid, of de geestelijkheid kan dat doen.

Hoewel een lofrede niet verplicht is, kan het wel het belangrijkste onderdeel van de dienst zijn. Veel aanwezigen kennen de overledene misschien niet goed, of kennen de overledene misschien maar een deel van zijn of haar leven. Een lofrede is een kans om uw liefde voor de overledene te delen en licht te werpen op hoe hij / zij als persoon was.

Voor velen is het geven van een lofrede ongemakkelijk en ongemakkelijk. Het kan zijn dat u merkt dat u zich door uw toespraak haast in een poging om het achter de rug te krijgen. Bestrijd deze drang. Lees je lofrede langzaam, zodat iedereen kan horen wat je te zeggen hebt.

Europa Uitvaart Errahma